Skip to content

O.B.Wiik är stolta över att nu vara ISO certifierade - ISO 9001 | ISO 14001 | ISO 45001

Bygg och anläggning

Ingenstans är det viktigare med skydd mot vädret än på anläggningsområden och byggplatser, både för medarbetare, material, konstruktioner och dyra maskiner. HMS-krav måste följas och nödvändiga certifieringar ska finnas på plats. Vi har överblick över vilka produkter som gäller för din bransch.

Oavsett var och hur du arbetar

Produkter för bygg och anläggning har definitivt varit ett tillväxtområde. Därför kommer flera av våra produkter till nytta för detta användningsområde. Det kan vara arbetstält, hantverkartält eller övertäckning av olika typer av arbete. Våra lösningar är flexibla och kan skalas upp till önskad storlek. Gäller det ett krävande broprojekt? Kanske är en tillfällig hall lösningen? Tillsammans hittar vi svaren och projektets mest ändamålsenliga lösning.

Exempel på bygg och anläggning

Broarbete

Ska en bro byggas eller renoveras? Behöver arbetet täckas över? Med arbetstält från O.B.Wiik får du skydd mot väder och vind – och arbetsro.

Gjutningsarbeten, membrantäckning, asfaltering och vägmärkning görs nämligen oftast bäst i torrt väder. Därför förläggs sådana arbeten oftast till sommaren. Skydd för väder och vind på bl.a ​​Sundsvallsbron och renoveringen av Mälarbron i Södertälje, öppningsbar klaffbro under hela renoveringen är exempel på vad vi kan åstadkomma. Med tak över huvudet i form av arbetstält kan arbetet göras året runt.

Vi anpassar arbetstältet efter projektets dimension, och vi har flera exempel på skräddarsydda lösningar där vi har anpassat de standardiserade produkterna efter speciella önskemål från kunden. Är det ett ingenjörsprojekt som kräver speciallösningar? Vi gör allt vad vi kan för att lösa uppgiften.

Takarbete

Innan bygget har fått tak är det viktiga med tak, för att uttrycka saken enkelt. Tillfälliga tältar till med att hålla konstruktion, isolering, el- och rörinstallationer torra.

Dessutom håller de byggarbetarna och verktygen torra och skyddade mot väder och vind, och eventuellt ser man vinster i form av minskad sjukfrånvaro och mindre slitage på dyra verktyg. Det finns alltså många fördelar med att sätta upp arbetstält.

Därför används arbetstält ofta under nybyggnation eller renovering av tak. Våra arbetstält har lyftöglor som gör att de kan lyftas med kran. Därefter kan de antingen sättas upp direkt på tak eller ställningar, så länge det finns möjlighet att förankra dem. Detta beräknas av O.B. Wiiks montörer.

Gjutningsarbete

En faktor man ofta räknar in i gjutningsarbetet är vädret. Men så behöver det inte vara. Med arbetstält från O.B. Wiik kan du gjuta året runt, när som helst.

Vill du att projektet ska gå enligt planen? Vill du undvika dyra förseningar? Förutsägbarhet kan vara minst lika viktiga som materialkostnader när det gäller stora gjutningsarbeten. Arbetstälten från O.B. Wiik kan snabbt bli en investering som lönar sig eftersom de håller borta vatten, fukt, snö och är från ytan där det ska gjutas.

Produkter inom bygg och anläggning

Hyra eller äga?

Osäker på vad som vore mest lämpligt för dina ändamål? Kontakta oss så kommer vi tillsammans fram till den lösning som är bäst för dig.

Vi erbjuder bra och flexibla finansieringslösningar och ingår gärna hyresavtal.

Visste du att vi även säljer begagnade produkter? Allt behöver inte vara helt nytt – du kan göra besparingar för både miljön och plånboken genom att köpa begagnat.

– Bra för både miljön och plånboken alltså!

Kontakta oss för mer information.

010-141 44 00
sales@obwiik.se