Skip to content

Tälthall från O.B.Wiik säkrade framgång för Eimskip

Vi monterade en lagerhall på 1 200 m² i Århus hamn

  • Tälthall på 20 x 60 meter med 6 meter fri sidohöjd
  • Riggad och klar för användning på endast 2 veckor
  • Löste rederiets lagerbehov på rekordtid

Islands äldsta rederi, Eimskip, erbjuder transport- och logistiklösningar. Med 63 avdelningar i 20 länder transporterar Eimskip varor och hanterar mycket logistik för stora kunder. Från bland annat trälast-, maskin- och vindkraftsbranschen. Detta innebär en mängd varor och produkter som fordrar stor lageryta.

Eimskip hyr ett område i Århus hamn och kan därför inte bygga en permanent lagerbyggnad. När behovet av en ny lagerplats blev aktuellt, föll valet på O.B. Wiik som leverantör. Med vår erfarenhet inom lager & logistik, kunde vi snabbt anpassa och få på plats en lagerhall som kunde tillgodose rederiets behov.

Av flera kategorier lagerhallar, stålhallar och industribyggnader, var det en tälthall som blev den bästa lösningen för Eimskip. Tälthallen anpassades efter behov och blev 20 x 60 meter med 6 meter fri sidohöjd. Stålkonstruktionen säkerställer att lagret tål alla slags väderförhållanden. Solida material med kvalitetsutformning säkerställer dessutom att byggnaden har väldigt lång produkthållbarhet. Och hållbarhet var viktigt för både kunden och miljön.

«En komplett lösning var på plats, endast två veckor efter inspektion. Det enda vi har installerat själva är LED-belysning. Detta är vårt första köp av tälthall, men säkert inte det sista», säger Jesper Sandahl, VD för Eimskip. «I ett tidigt skede av processen gjorde vi bedömningen att vi ville få på plats en stålhall. Vi har nämligen ingen tidigare erfarenhet av lagertält i Danmark. Men flera av våra avdelningar, på både Island och Färöarna, har många års god erfarenhet av motsvarande, mobila lagertält», säger vår nya och mycket nöjda kund.

Våra hallar, tält och lagerbyggnader är konstruerade för att tåla extremväder och de passar därmed perfekt här i Norden! Helnöjda kunder är ju vårt levebröd.