Meny

Plats för din käraste ägodel

När Stian Paulsen kör SEAT Leon Eurocup, måste han ordna tak över huvudet till sin bil. Tältet från O.B. Wiik hänger med på resan till några av Europas mest krävande racingbanor.

Lukten av bränt gummi

Nürburgring, Silverstone, Catalunya-banan – kända namn för motorsportsentusiaster. Dessutom är de tummelplatser för Stian Paulsen, Norges avgjort duktigaste racerförare i sin klass i touring car-mästerskapet Seat Leon Supercup.

Stian kallar sig själv för «en glad amatör» som hakat på racingcirkusen, men han tillhör inte desto mindre det absoluta toppskiktet. Han har vunnit flera prestigefyllda lopp och kan ståta med hela 21 segrar under sin karriär, bl.a. på Nürburgring, Salzburgring, Silverstone och Spa-banan i Belgien. I mästerskapet är han i allra högsta grad ett namn som alla känner till och en fruktad konkurrent. I 2015 års mästerskap hamnade han totalt sett på andra plats.

Inte minst imponerar resultatet när man kikar lite på hur racingcirkusen fungerar: de flesta toppförare har tillgång till stora resurser, supportpersonal, mobila verkstäder och andra faciliteter. Stian sticker ut med en effektiv, smidig «gerilla»-taktik på åtta hjul – han kör budgetvarianten med god hjälp av produkter från O.B. Wiik.

Stians upplägg

Transportbil med släp för racerbilen. Det är allt Stian behöver. I transportbilen får han plats med ett pop-up-tält från O.B. Wiik, nödvändiga verktyg och en specialsydd PVC-duk som golv, även den från O.B. Wiik. Väggelementen och profileringen är specialgjorda för tältet och har också levererats av O.B. Wiik, och hänger nu med runt om i Europa.

Allt är enkelt att montera och demontera och får plats baktill i transportbilen. Själva bilen, en hårdtrimmad och racingmodifierad Seat Leon, åker på ett överbyggt släp – det är allt.

Duktiga mekaniker och samarbetspartners hyrs in på plats, och på detta sätt kan Stian Paulsen tävla även med begränsade medel.

Tältet

Pop-up-tältet från O.B. Wiik är enkelt att sätta upp. Det mäter 4 x 8 meter och väger 75 kilo. Hopfällt är det inte större än att två personer utan problem kan lasta in det i transportbilen. Uppfällningssystemet är så smidigt att man i princip sätter upp tältet på tio minuter.

Därmed kan det snabbt och enkelt fungera som garage och teamtält och skydda mot såväl regn som gassande sol.

PVC-duken

Det är en fördel att ha ett skydd mot asfalten/ marken och därför följer en måttsydd PVC-duk med tältet. Duken bres ut och täcker marken under reparationer för att fånga upp skruvar/muttrar/delar som ramlar ner samt skyddar marken mot oljespill. PVC-duken är flamhämmande och ökar säkerheten i en tuff miljö.

För Stian Paulsen är det här allt som behövs för att prestera på toppnivå i en märkesracing-cup i Europa. Och talang, så klart.