Skip to content

Sport och fritid

Även om det får några enstaka Vålerenga-hockeyfans att fälla en tår, har det bestämts att Jordal Amfi ska ersättas av en ny anläggning med moderna faciliteter. Den ursprungliga ishallen byggdes nämligen inför OS i Oslo i 1952, och uppfyller inte dagens standard för användning.

Ett landmärke moderniseras

Vägen mot nya Jordal Amfi påbörjades i januari 2017, och enligt planen ska det nya anläggningen stå klar till säsongsstarten i september 2018. Detta betyder dock inte att isen försvinner från Jordal i ett och ett halvt år, eftersom O.B. Wiik redan har satt upp en fullvärdig ishall som en övergångslösning.

You are currently viewing a placeholder content from Default. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

Kan användas året runt

Den tillfälliga ishallen vid Jordal Amfi är byggd med isolerad duk. Tack vare detta stängs värmen ute på sommaren, så att ishallen kan användas året runt. På så vis blir denna ishall ett fullgott alternativ som kan användas ända tills den nya anläggningen är klar.

– Primärt ska denna hall användas i 24 månader, dvs. i två år, men det beror på när nya Jordal Amfi blir klar, kommenterar säljkonsult Rune Paulsen hos O.B. Wiik.

Inte avsedd för elithockey

Syftet med den tillfälliga ishallen vid Jordal Amfi är inte att hemmapubliken ska ha lika nära till hockeymatcherna som de är vana vid. Den tillfälliga hallen har satts upp för att man skulle kunna fortsätta med andra aktiviteter på isen.

– Elitseriehockeyn kunde man flytta till andra ställen, men det behövdes en ishall för alla andra som också använder Jordal Amfi, förklarar Stein Helset Nordal hos Sweco Norge. Han är inhyrd som projektledare hos Kultur- og idrettsbygg med ansvar för den tillfälliga byggnaden vid Jordal Amfi.

– Då tänker jag på träning, kälkhockey, konståkning och så vidare. För att kunna fortsätta med alla isaktiviteter bortsett från elitseriehockeyn, beslöt man sig för att sätta upp en tillfällig ishall, fortsätter han.

Nöjda med resultatet

Projektledningen har noterat både den snabba leveransen av hallen och den färdiga byggnaden, och de är mycket nöjda med den tillfälliga lösningen från O.B. Wiik.

– Vi tycker att O.B. Wiik har varit en mycket tillmötesgående leverantör. De är lösningsorienterade och ligger verkligen i när det behövs, avslutar Helset Nordal.