Skip to content

Tälthall eller vanlig byggnad? Här är fördelarna!

Du kanske tänker på tälthall som något tillfälligt och enkelt, men det finns ingen anledning till det. I många fall kommer våra hallar att fungera perfekt som permanenta byggnader. Vanligtvis kan de faktiskt stå i över 20 år innan något behöver göras med duken. Det finns många fördelar med att välja en hall i stället för en byggnad.

Lägre kostnader med tälthall

Det är billigare att sätta upp en tälthall än att sätta upp en traditionell byggnad. Här finns många områden där du kan spara pengar, både i material och tid. Dessutom har tälthallarna inte lika stora krav på underhåll och reparationer som permanenta byggnader. Det bidrar till att ytterligare minska kostnaderna under hallens livstid.

Snabb och enkel installation

Våra tälthallar kan vara monterade och igång på några veckor. Detta står i skarp kontrast till vanliga byggnader som kan ta flera månader, där det också ofta ställs mer omfattande krav på godkännanden och förarbeten. Tälthallarna från O.B.Wiik kan monteras snabbt och enkelt, vilket gör att hallen kan tas i bruk mycket tidigare än en traditionell byggnad.

Många användningsområden

När vi sätter upp en tälthall är det oftast med en funktion i åtanke, men det betyder inte att de bara fungerar för det ändamålet. Det är i stort sett fantasin som sätter gränsen vad du kan använda din hall till. I och med att det är lätt att justera och göra ändringar så är det enkelt att ändra hallens användningsområde.

Flexibelt läge, storlek och ekonomi

Tälthallarna från O.B.Wiik finns i olika storlekar och kan anpassas efter specifika behov. Detta är inte den enda flexibiliteten. Till skillnad från en vanlig byggnad är våra hallar lätta att montera och demontera, anpassa längder eller lägga till extra lösningar.

Detta ger dig också ekonomisk flexibilitet. Skulle du uppleva förändrade behov eller ekonomiska förutsättningar kan din hall byggas ner eller byggas ut för att anpassas till dessa. Dessutom kan du välja mellan att hyra, äga och leasa. När du alltså är färdig med hallen kan du lämna tillbaka den eller sälja den vidare. Den långa livslängden gör att det inte är några problem att använda hallar igen. Bra för miljön och för plånboken.

Tälthallar har lång livslängd

Okej, vi kanske inte kan konkurrera med byggnader som har stått i flera tusen år, men våra hallar är designade för att hålla länge. Vi bygger våra tälthallar av mycket slitstarka material som är speciellt anpassade för att klara det nordiska vädret. Duken som används är slitstarkt och den varken ruttnar eller rostar, vilket gör att tälthallarna från O.B.Wiik kan hålla i många år utan att kräva särskilt mycket underhåll. Skulle något vara skadat eller slitet är det enkelt att byta ut delar, eller till exempel hela duken.

Behöver du fortfarande lite övertalning?

Kontakta gärna någon av våra säljare eller läs mer om våra hallar!