Skip to content

Tälthallar i extrema förhållanden på Grönland

Ibland finns det projekt som kräver extra av oss. Det här är ett av dem.

Vi är nu i färdigställande av ett projekt som omfattar totalt 7 hallar som ska levereras till Munck AS, i samband med två stora flygplatsprojekt de arbetar med. Det var inte hallarna i sig som skapade utmaningar utan platsen. De är placerade utanför städerna Nuuk och Ilulissat, i ett arktiskt extremt klimat på Grönland.

”Piteraq” kallar lokalbefolkningen den starka och isiga vinden som dyker upp. Det kan översättas som ”det som överfaller dig”. Även om O.B.Wiiks produkter är gjorda för att hantera nordiska förhållanden, ligger vädret i Grönland i en separat kategori. Extrema vindar och isiga temperaturer utmanade hallarnas konstruktioner. Detta innebar att vårt tekniska team tillbringade mycket tid i startfasen för att säkerställa att konstruktionerna kunde hantera förhållandena.

På O.B.Wiik motiveras vi av utmaningar. Så även om det inte är någon hemlighet att det har varit ett tekniskt krävande projekt har det också varit en utmaning som vi gärna tar emot. Då kommer vår långsiktiga erfarenhet och kvalitetsfokus till nytta.

De fyra oisolerade och tre isolerade hallarna kommer att användas som lager och verkstad de närmaste fyra åren medan flygplatsprojekten pågår. Vi vill tacka Munck AS för ett samarbete som har gått smidigt från början.