Skip to content

UKA – Norges största kulturfestival

Varannat år går studentfestivalen UKA av stapeln i Trondheim. Det är den största kulturfestivalen och den äldsta studentveckan i Norge, och bygger på traditioner sedan långt tillbaka. Huvudfokus är att skapa ett brett och engagerande kulturellt utbud för alla stadens invånare.

Ett stort arrangemang
Totalt finns det över 1800 fivilliga från universitet och högskolor som ser till att UKA kan genomföras. Det är studenterna själva som driver hela organisationen och skapar detta fantastiska kulturella utbud. Under UKA finns det något som passar alla. Det är alltfrån bingo, vinprovning och debatter, till dragshow, konserter och inte minst revyer.

Konsertarenan från O.B.Wiik
I år har O.B.Wiik haft turen att få leverera konserthallen, en gigant på 40x80m, där konserter framförs i alla genrer. Dessutom har massor av försäljnings- och barbodar levererats som gör konsertupplevelsen komplett.

Tidigare har UKA haft ett tält som står på pelare, men med O.B.Wiiks lösning har de nu en konsertarena som stänger ute omvärlden. Således kan upp till 6000 åskådare se bl.a. Allan Walker och Veronica Maggio, eller bara njuta av oktoberfesten. Med hela 16 meter i takhöjd är den idealisk för en trevlig upplevelse i rymlig atmosfär.

Vi önskar alla en fantastisk kulturmånad!